Utbildningsresa till Tallinns Fontänhus 21 november 2018

I höst åker vi iväg till Tallinns Fontänhus! Vill du följa med? Information följer nedan. Ta kontakt med huset om du har frågor. 
Anmälan sker senast onsdag 10 oktober; ring eller kontakta huset på annat sätt. 

Boende ombord på Silja Victoria
Vi sover i fyrabäddshytter; kvinnor och män för sig. Om du har annat önskemål står du själv för bokning och kostnad. Observera att hytterna ej har fönster & är tämligen små. Ta gärna med öronproppar/hörlurar utifall att något stör.

Mat
På ditresan bjuder Fontänhuset på en middagsbuffé och en frukost på båten. Fontänhuset står också för lunchkostnaden på Fontänhuset i Tallinn. Mat och dryck på hemresan betalar var och en för själv.
 
Övrig information om båten hittar du här:
https://www.tallinksilja.se/victoria
 

Schema 
 onsdag 21 november
16:30 Vi träffas vid båtterminalen, Värtahamnen
17:30 Avgång Silja Victoria
Middagsbuffé 
torsdag 22 november
7:30-          Frukostbuffé
10:45 Ankomst Tallinn
Vi besöker Fontänhuset Tallinn/Haabersti Klubimaja
Sightseeing Tallinn
17.30 Ombordstigning Silja Victoria
18.30 Avresa Tallinn
                             fredag 23 november
10.15 Ankomst Stockholm


Alkoholpolicy
När vi umgås i grupp, t.ex. vid gemensamma aktiviteter och måltider undviker vi alkohol, för att det ska vara en trygg miljö för alla.


Kriterier för att följa med på resan

  • Du har ett stabilt mående
  • Du känner dig bekväm med att dela hytt med andra
  • Du sköter ev mediciner själv

Kostnader
Huset betalar:
Resa inklusive hytt, 1 middagsbuffé, 1 frukostbuffé, transport till och från Tallins Fontänhus, lunch på Tallins Fontänhus

Du betalar:
Middag och frukost på återresan. 
Shopping m.m. i Tallinn och ombord


Haabersti Klubimaja
Osimae tee 105A
Tallinn, Estonia 13515
Director: Mari Lipp
Phone: 372 657 9458
Email: klubimaja@vaimnetervis.ee
Website: https://www.vaimnetervis.ee/tallinn-ena/

Tidigare projekt

2018

Ångestdoppet (tidigare Fontänens Gäs[tabu]d)

I somras anordnade Fontänhuset Sköndal det årliga eventet Ångestdoppet, en strandfest vid Stora Sköndals bad i närheten av vårt hus. Syftet är att lyfta fram psykisk (o)hälsa och skapa gemenskap både inom huset och i området. Namnet Ångestdoppet kommer av det korta swimrun-lopp, nytt för i år, där alla kan delta, festens höjdpunkt. På detta sätt vill vi uppmärksamma kopplingen mellan psykisk och fysisk hälsa. Syftet var också att ha det trevligt och göra något kul. Vi hade stand up, livemusik, en popcornmaskin m.m. Vissa stand up komiker skämtade om psykisk ohälsa, vilket väl tangerade syftet med eventet.

Hela huset jobbade hårt med projektet under hela våren och vi tycker att eventet blev mycket lyckat. Vi hade tur med vädret och många deltog i swimrun-loppet. Eventet har växt för varje år under de tre år vi anordnat det.

Vandring till Högdalstoppen
I januari vandrade vi upp till Högdalstopppen. Det tog ca 1,5 timma. På plats grillade vi och övernattade sedan i ett stort militärtält. Vi turades om att sitta eldvakt. Det var en fantastisk 

2017

Unga Vuxna läger
Fontänhuset Sköndal var det första huset som startade nätverksträffar för unga vuxna med syfte att sprida kunskap om psykisk ohälsa bland målgruppen. Genom åren har olika Fontänhus i Sverige turats om att anordna träffen och i år är det vår tur igen. Datum för eventet blev den 13-16 juni 2017. Vi jobbade med projektet på torsdagsförmiddagar.

Fontänens Gäs[tabu]d
Tidigare år har vi anordnat strandfest och lyktfestival i år är ambitionen att planera ett event som är återkommande och blir väl etablerat. Vi bjuder in artister, grillar, badar och nätverkar! Det blir också ett sätt att marknadsföra vårt hus genom att locka hit allmänheten samt särskilda intressenter. Datum för eventet blir den 16 juni 2017. Även detta projekt jobbar vi med på torsdagsförmiddagar.

2015

Med alla vindar
Ett projekt för unga vuxna med psykisk ohälsa. Vi seglade en skuta från
Stockholm till Visby och Almedalsveckan!
 

2014


Kick - off vandring
 


Marathon i Båstad
 

2012


Friska vindar
 

2012


Vandring fjällen