Projekt

2020
 

Tältning på Högdalstoppen

 

2019

Spökhuset Sköndal presenterar Sköndalspaviljongen
Temat för årets spökhus blev Sköndalspaviljongen- ett skambefläckat mentalsjukhus från sent 1800-tal som stängdes ner efter uppdagandet av de ohyggliga experiment som försigick där. Vi tog ett kliv in i psykiatrins mörka historia och skrämde slag på över 200 besökare. Förutom en ordentlig skräckupplevelse fick besökarna gratis korv, kaffe och bullar samt information om vår verksamhet. Vi fick stor medial uppmärksamhet från såväl, Mitti, radio P4 och SVT ABC. 

Genom detta återerövrade vi en del av psykiatrins tragiska historia och lekte med det som var mörkt. Vi bröt stigman och uppmärksammade viktiga förändringar som psykiatrin åstakommit idag. 
 

Ångestdoppet 2019
I juni bjöd vi återigen in till Ångestdoppet - en strandfest vid Stora Sköndalsbadet med syfte att uppmärksamma psykisk hälsa och vikten av fysisk hälsa. Vi hade bjudit in samverkande organisationer såsom NSPH. 

2018

Spökhuset Sköndal
Förra höstas bjöd vi in allmänheten till en kväll de sent skulle glömma. På Halloween förvandlades huset till ett spökhus. En guide tog gästerna runt på spökvandring. Vi hade klått ut oss till spöken, zombies, häxor och andra läskiga figurer. Kvällen blev en succe med mycket folk. Det bjöds på bullar, kaffe och spökbål. Medlemmar och handledare lade ner mycket tid och engagemang och vi hade fantastiskt roligt under tiden.

Ångestdoppet (tidigare Fontänens Gäs[tabu]d)

Den 15 Juni anordnade vi Ångestdoppet för andra året i rad. Det blev livemusik, stand up och mycket mer.
Vi hade världens kortaste swimrun för att främja psykisk och fysisk hälsa. Det var även en del barnaktiviteter för de små liven. Husets alla talanger uppträdde.

Vandring till Högdalstoppen
I januari 2018 vandrade vi upp till Högdalstopppen som tog ca 1,5 timma. På plats grillade vi. Sen övernattade  i ett stort militärtält. Vi turades om att sitta eldvakt. Det var fantastiskt!

2017

Unga Vuxna läger
Fontänhuset Sköndal var det första huset som startade nätverksträffar för unga vuxna med syfte att sprida kunskap om psykisk ohälsa bland målgruppen. Genom åren har olika Fontänhus i Sverige turats om att anordna träffen och i år är det vår tur igen. Datum för eventet blev den 13-16 juni. Vi jobbade med projektet på torsdagsförmiddagar. Det blev mycket lyckat!

Fontänens Gäs[tabu]d
Tidigare år har vi anordnat strandfest och lyktfestival. I år var ambitionen att planera ett återkommande event som skulle bli väl etablerat. Vi bjöd in artister, grillade, badade och nätverkade! Det är ett sätt att marknadsföra vårt hus genom att locka hit allmänheten samt särskilda intressenter. Datum för eventet var 16 juni 2017. Även detta projekt jobbade vi med på torsdagsförmiddagar.

2015

Med alla vindar
Ett projekt för unga vuxna med psykisk ohälsa. Vi seglade en skuta från Stockholm till Visby och Almedalsveckan!

2014

Kick - off vandring
Fontänhuset Sköndal vandrade från Sköndal till Högdalstopen där vi övernattade.
 

Marathon i Båstad
Fontänhuset Sköndal deltog i stafettlag tillsammans med andra löpare från Sveriges Fontänhus
 

2012

Vandring i fjällen - kalla fötter
Fontänhuset Sköndal arrangerade en vandring i Jämtlandsfjällen tillsammans med unga vuxna från Sveriges alla Fontänhus.