Köket

På köksenheten lagar vi lunch varje dag till cirka 10-15 personer. Här kan du vara med och göra matplanering, inköp, testa nya spännande recept, baka och servera. Vi är stolta över att under sommarhalvåret kunna servera mat som kommer från våra egna odlingar! 

Trädgården

Eftersom verksamheten håller till i en härlig villa så finns det många olika utomhussysslor att arbeta med. Du kan odla ekologisk mat och grönsaker på vår kolonilott där vi också har vårt fina växthus. I trädgården finns det möjlighet att sköta om rabatter och klippa gräs. Vi försöker vara duktiga på att ta en fika på lotten och på hösten kratta löv och grilla korv.

Kompost & Källsortering

Fontänhuset Sköndal har en ekoprofil och i och med det har vi kompost. Vi har en så kallad varmkompost som håller skadedjur borta, där vi kan slänga hushålls och trädgårdsavfall som kan stå ute året om. Komposten behöver tas om hand och ha en jämn fördelning av kol och kväve. När vi sköter komposten rätt så har vi möjlighet att utvinna jättefin jord till vår trädgård. 

Förädling

Vi i förädlingsgruppen torkar örter och blad till teer, plockar svamp, brygger kombucha, gör ogräspesto och testar nya projekt. 

Service, Verkstad, Garage & Återbruk

Behöver något lagas, byggas eller fixas på annat sätt är det ett jobb för serviceenheten som brukar hålla till i garaget och i verkstaden.
Vi har en verkstad med möjlighet till skapande med keramik, textil, måleri och papper. Där kan en skapa keramik och bränna i vår rakuugn, använda symaskinen, måla tavlor, göra oregami, eller rita.